Naočalne leće

Uncategorized

Kupovina dioptrijskih naočala je vrlo zahtjevan posao jer dioptrijske naočale za korisnika imaju dvojaku ulogu. Estetsku i ulogu pomagala.
Odabir okvira za naočale za prosječnog korisnika u najvećem broju slučajeva je stvar estetske vrijednosti. Međutim, veličinu i oblik dioptrijskog okvira također je potrebno prilagoditi tipu i vrijednosti dioptrijske jakosti.
Odabir naočalnih leća je puno složeniji postupak te ćemo u nastavku teksta, pojašnjenjem pojmova nastojati olakšati odabir naočalnih leća.
Mineralne leće su dosta teške i manje ugodne za nošenje od organskih leća što je i razlog kontinuiranog opadanja udjela u prodaji ovog tipa naočalnih leća.
Organske naočalne leće su leće koje se koriste za sve dioptrijske jakosti i sve korisnike. Materijal od kojih su izrađene odlikuje mala težina i općenito velika ugodnost nošenja. Ove leće su otporne na lomove (osim u nekim ekstremnim uvijetima) ali su osjetljive na ogrebotine. Navedene naočalne leće se mogu doraditi na način da im se dodaje tvrdi sloj koji smanjuje mogućnost ogrebotina.
Polikarbonatne naočalne leće su plastične naočalne leće ali sa iznimnom otpornošću na lomove i ogrebotine. Osobito se preporučuju za ugradnju u Rimless okvire (okviri u kojima se naočalne leće montiraju bušenjem leća).
Ove naočalne leće zahtjevaju posebnu pažnju prilikom održavanja odnosno smiju se čistiti isključivo sa PH neutralnim tekućim sapunom i tekućom vodom (nikako sa bilo kakvim proizvodima na bazi alkohola ili bilo kakvog drugog agresivnog sredstva).
Više o naočalnim lećama saznajte na web stranicama našeg partnera Essilor Hrvatska.
Essilor je vodeći svjetski proizvođač naočalnih leća za korekciju vida. Dugogodišnjom tradicijom i kvalitetom proizvoda Essilor je stvorio image i ime koje je postalo garancija vrhunskog proizvoda u naočalnoj optici.
Širok raspon proizvodnje (jednojakosne, progresivne-Varilux® leće, bifokali) i materijala omogućava velik izbor za najzahtjevnije klijente.
Varilux® Physio®, Varilux® Comfort®, Varilux® Ellipse, i Varilux® Liberty™ predstavljaju raspon proizvodnje progresivnih leća koji mogu zadovoljiti sve potrebe klijenata bez obzira na stil života i prohtjeve.