Nova kolekcija sunčanih naočala u optikama Anda – obratite se našim stručnim djelatnicima za pomoć pri odabiru sunčanih naočala

Uncategorized

Sunčane naočale su u današnje vrijeme neizostavni modni detalj koji upotpunjuje svačiji styling. Svakako je dobro napomenuti da uz to, sunčane naočale štite vid i zdravlje očiju.

Obratite se našim stručnim djelatnicima u Optikama Anda, koji će Vam pomoći odabrati sunčane naočale, a dobro će doći i nekoliko informacija na što da pripazite pri odabiru i kupovini sunčanih naočala.
Takozvani neophodni rekvizit, kojim se služimo gotovo čitave godine, ujedno označava i osobni stil. Ako ste u dilemi koji model i na koji način izabrati, donosimo nekoliko savjeta za lakši odabir.

Jedan od najbitnijih faktora je zaštititi oči od zračenja koje emitira sunce. Tri su vrste UV zračenja: UVC – koje ujedno i nije opasno za ljudsko oko, dok UVB i UVA narušavaju zdravlje naših očiju. UV filter najbitniji je faktor kod odabira i kupovine sunčanih naočala.
Za vrijeme kupovine trebali biste obratiti pozornost svakako na kvalitetu UV filtra koju nude pojedine naočale te bojju leća. Nošenje sunčanih naočala bez kvalitetnog UV filtera može samo rezultirati problemom za Vaše oči te naručiti zdravlje oka.

Boja leća i zatamnjenost istih zapravo su individualan odabir, a naša preporuka je da odaberete model naočala s kojima se osjećate najugodnije, tj koje Vam pružaju najugodniji spektar boja kroz leću. Razvojem tehnologije razvijaju se i leće pa su tako polarizirane i fotoosjetljive ili fotokromatske sunčane naočale nedvojbeno broj jedan po kvaliteti i zaštiti.

Sa druge strane nam dolazi dizajn, tj nekakav trend koji „diktira“ što će biti IN i kakve sunčane naočale će se nositi. Trenutno su u trendu retro modeli sa upadljivim detaljima. Veliki „oversized“ modeli, razni uzorci i oblici inspiraciju vuku iz modnih trendova prošlosti. Retro oblici dolaze, kako u aviator modelima, tako i u mačkastim „cateye“ oblicima, igrajući se sa spektrom boja koji upotpunuje svaki pojedini model.
Budući da bi naočale trebale biti suprotnog oblika od oblika Vašeg lica, prepustite se u ruke naših stručnih djelatnika koji će Vam pomoći utvrditi kakav oblik lica imate. Oni koji imaju široko te okruglo lice najbolje će pristajati naočale četvrtastog ili blago zaobljenog okvira. Duguljastom obliku lica savršeno će pristajati velike, okrugle naočale. Ako imate sitnu bradu i naglašene jagodične kosti, savršeno će vam pristajati modeli takozvanih pilotskih naočala koji je u gornjem djelu ravan, a u donjem zaobljen. Ženama ovalnog lica pristaju gotovo svi oblici sunčanih naočala, stoga mogu birati bez ograničavanja.

Nakon što ste se odabrali za oblik, dolazi na red i boja. Iako naočale mogu biti dio staylinga koji je zaseban, mošete naočale uslađivati i sa bojom kose, odjećom itd. Ako imate plavu ili crvenu kosu, zlatan, bakreni ili jednobojni svijetli okvir bi najbolje pristajao kao kombinacija uz navedenu boju kose. Onima izrazito svijetle ili tamne boje kose najbolje će pristajati crne, sive, plave ili pak ružičaste sunčane naočale za optimistično ljeto.