Budi unikatan, nosi “boutique” brendove

U današnje vrijeme sunčane naočale su postale mnogo više od funkcionalne zaštite od sunca te se može reći da su gotovo nezaobilazan modni dodatak kojeg mnogi nose tijekom cijele godine. S obzirom na raznovrsnost stilova, boja i oblika sunčanih naočala, svaki model na neki način igra svoju ulogu te daje posebnu draž svakom stylingu. Mnogi svjetski poznati brendovi postavljaju trendove iz sezone u sezonu, zbog čega nije lako stvoriti jedinstveni modni stil koji ne podsjeća na nešto već viđeno. Ako ste u potrazi za naočalama koje će vas izdvojiti iz mase prkoseći konvecionalnim idejama, “boutique” brendovi postat će vaš omiljeni izbor.

U nastavku vam donosimo pregled “boutique”naočala iz Optike Anda te njihove najatraktivnije modele ove sezone, među kojima ćete zasigurno pronaći svoj favorit.
Brend Dita odlikuje se visokom kvalitetom izrade te specifičnim oblicima, koji izražavaju modernu klasiku sa karakterom. Sve Dita naočale su ručno rađene u Japanu pri čemu se koriste visokokvalitetni materijali poput titana, 18k zlata, bijelog zlata i acetata. Dita je izbor mnogih svjetskih zvijezda kao što su Brad Pitt, Penelope Cruz, Eva Mendes te mnogi drugi. Njihovi prepoznatljivi modeli dožive svoj remake u gotovo svakoj kolekciji. Nova kolekcija u znaku je modela Spacecraft, Talon 2 te Creature.

Charlie Max je talijanski brend, koji je nastao kao produkt raznovrsnih stilova, najnovijih svjetskih trendova u optici te individualnog umjetničkog podražaja. Zaštitni znak Charlie Max naočala je prepoznatljivi kontrast u boji između vanjske i unutarnje strane okvira. Stvaranje unikatnih naočala za sve dobne skupine, od urbanih i ekscentričnih do profinjenih i klasičnih, filozofija je kojom se vode kreatori ovog specifičnog brenda. Najprepoznatljiviji među Charlie Max modelima su svakako Diaz, Pontaccio i Meravigl.

Londonski brend For Art´s Sake privlači pažnju svojim modernim dizajnom, inspiriranim suvremenom umjetnošću. Prozvođač ovog brenda ističe svoj moto: “Svijetu nije potreban samo još jedan par običnih sunčanih naočala, treba mu jedinstveno umjetničko djelo “ , težeći stvaranju upravo takvih naočala. Najistaknutiji For Art´s Sake modeli iz nove kolekcije su Tahiti, Andros, Spotlight te T-Shirt.

Izražajan stav i ekstravagancija odlike su španjolskog brenda KALEOS Eyehunters, a upravo njihovi modeli postali su sinonim za tzv. “naočale sa karakterom”. Debeli okviri na modelima ponovno su IN što je izraženo i kod KALEOS Eyehunters kolekcije naočala, a posebice kod modela Tenenbaum i Caster. Spoj vječne klasike i modernog dizajna vidljiv je kod modela Haynes, Shawer te Treborn, dok će ljubitelji sportske elegancije najprije posegnuti za modelima Babbit, Dawson, Brodie i sl.

Posljednji novitet u Optikama Anda su Andy Wolf naočale, namijenjene prvenstveno ženama i muškarcima koji se ne boje riskirati odabirom ekscentričnih modela. Osnivači ovog brenda posebnu pažnju poklanjanju odabiru materijala za izradu naočala, dok su sve njihove naočale ručno rađene u Austriji. Među ženskim modelima ističu se neobični mačkasti, leptirasti te šesterokutni oblici, dok kod muških modela prevladavaju okrugli oblici. Nazivi naočala iz nove kolekcije podsjećaju na imena slavnih manekenki, pjevačica i glumica, kao što su Irina, Adele, Gloria, Antonia, Daphne te ostale svjetske zvijezde.

KALEOS DECKARD 1750,00 Kn
CHARLIE MAX PONTACCIO 1250,00 Kn
DITA SPACECRAFT 4000,00 Kn
FOR ART´S SAKE T SHIRT 1500,00 Kn