Jeste li čuli za brendove Balenciaga i Montblanc? Ako i niste, sada ćete ih sigurno upamtiti!

Ovog proljeća Optika Anda postala je bogatija za dva modna brenda slavne prošlosti i besprijekorne kvalitete. Ljubitelji mode znat će na prvi pogled o kojim se brendovima radi, a za one koji žele saznati nešto više donosimo kratki opis i galeriju najljepših modela za ljeto 2020.! Nema veze jeste li muškog ili nježnijeg spola, donosimo ponešto za svakoga kome su naočale puno više od samog pomagala za zaštitu od sunca.  ?

BALENCIAGA – Španjolski vizionar Christobal Balenciaga s 11 godina naučio je šivati uz majku, a kasnije je postao modni dizajner kojem se divio i Christian Dior. Njegova karakteristika bila je upravo u atipičnosti i pronalaženju „svog“ smjera za oblikovanje modnih kreacija. Izdvajao se kao dizajner koji je htio da se svaka žena osjeća lijepo bez obzira na veličinu te je šivao u raznim konfekcijskim veličinama. U suvremenom svijetu Balenciaga ruši modne tabue, jedan od najpoznatijih artikala je torba inspirirana IKEA vrećicama i XL crocs-ice. Tim potezom Balenciaga je osim ostavljenog traga u prošlosti, ostala upamćena i kao prvi brend koji je podržao „internet kulturu“ življenja.

Svjetski poznati model Kendall Jenner nosi sunčane naočale

Balenciaga naočale žele aspolutno svi baš kao i najveće zvjezdane ikone poput Kardashian i Jenner sestara, Halle Berry, Selme Hayek i još mnogih drugih. Ako se pitate zašto su toliko poželjne, odgovor se krije u njihovim neobičnim, ekstravagantnim i pomalo otkvačenim oblicima i bojama. A s obzirom na to da slika govori tisuću riječi, prepuštamo vama na odabir koje balenciagice biste odabrali za sebe. ?

MONTBLANC – Jedini brend naočala koji svoju slavu može pripisati nalivperu! Davne 1906. godine u Njemačkoj su jedan inženjer i bankar odlučili okušati sreću s proizvodnjom kemijskih olovaka i nalivpera i nisu niti slutili da će jednog dana ući u povijest. Njihov najpoznatiji proizvod bila je kemijska i nalivpero „Meisterstück“ odnosno u prijevodu „Materpiece“, koja je uistinu i postala remek djelo svog doba. S vremenom su nastavili razvijati svoje vještine i okušali se u modnoj industriji. Montblanc je tako postao poznat široj publici preko popularnih satova, nakita, parfema i u konačnosti preko nama omiljenog dodatka – naočala.

Glumac Hugh Jackman nosi Montblanc sunčane naočale

Montblanc naočale namijenjene su muškarcima koji sa spontanošću i lakoćom postižu modno osviješteni izgled. To su muškarci koji uvijek dobro izgledaju iako se ne trude i ne troše puno vremena na izgled. Glumci kao što su karizmatični Hugh Jackman, „milijunaš s ulice“ Dev Patel i reper Ice Cube, samo su neka od slavnih imena koji su često viđeni s najdražim parom Montblanc naočala. ?