13 stvari koje niste znali o Dorici!

13 stvari koje niste znali o Dorici!

Dorica505 rođena je dubrovčanka sa zagrebačkom adresom i svjetskom putovnicom, u razgovoru nam je otkrila sve tajne svog modnog ormara!

Već na prvi pogled na njen Instagram profil, Dorica osvaja sve zaljubljenike u modu, putovanja i nepodnošljivu lakoću življenja kojom ova omiljena #AndaGirls influencerica zrači.

Tvoju modnu evoluciju pratimo od samih početaka i uživamo u njoj! Koliko se tvoj modni stil promijenio od kada si krenula sa svojim profilom na Instagramu?

Moj modni stil se podosta promijenio od samih početaka, što mislim da je sasvim normalno budući da su prošle godine, ja sam starija, a uz to bih ponajprije rekla da mi se stil kupovanja promijenio. Dok sam kao mlađa više gledala kvantitetu nego kvalitetu, sad više kupujem stvari za koje (barem mislim) će trajati godinama. Što ne znači da se meni ne može dogoditi neki “kiks”, to je normalno i modu ne shvaćam toliko ozbiljno, to je samo igra. 🤗

Jesi li znala odmah da se želiš fokusirati na modu u svojim objavama ili je to došlo prirodno?

Iskreno, nisam ništa znala niti sam u najluđim snovima mogla sanjati da će se dogoditi da će moda, koja je prije bila samo hobi i ljubav, u jednom trenutku postati posao. Rekla bih da je došlo spontano.

Što te fanovi najčešće pitaju na Instagramu i što im najviše savjetuješ kada je u pitanju modni stil?

Moji pratitelji, ili bolje da kažem pratiteljice, budući da se moj profil sačinjava od 90 % žena, uglavnom pitaju pitanja vezana za modu i stil. Nikad ne volim govoriti nekome što da nosi, već da bude svoj i nosi ono u čemu se dobro osjeća, mislim da je to ono što bi moda trebala biti.
Isto tako, ja nosim ono u čemu se dobro osjećam, a ne ono što netko drugi misli da trebam.

Postoji li modni dodatak koji nikada ne bi nosila ili za tebe vrijedi moto nikad ne reci nikad?

Za mene apsolutno u životu vrijedi nikad ne reci nikad! Recimo da imam neke životne principe za koje smatram da ih ne bih pogazila, ali što se mode tiče - tu sam davno naučila lekciju! NIKAD ne reci NIKAD! 🙃

Imaš li zahvalno lice za odabir naočala i kako odabireš naočale za nošenje?

Rekla bih da drugi ljudi misle da imam zahvalno lice za naočale, ali ja se ne bih složila. Budući da sam dosta sitna i imam malu glavu, sve one voljene ogromne naočale koje ja toliko želim nositi - čekaju nekog drugog! 😅

Kako uspijevaš organizirati ormar uz toliki veliki broj modnih outfita kojeg gledamo na tvojim objavama svaki dan?

Ja sam pobornik recikliranja robe, dosta toga dijelim sa sestrama, mamom, nećakinjom i obitelji, a volimo organizirati i modne buvljake na kojima se rješavamo viška odjeće i tako odjeći i dodacima nađemo novi dom, te se na taj način osiguravam od prenatrpanog ormara. Nerijetko i ja kupujem vintage ili second hand odjeću. One man’s trash is another man’s treasure!

Što prvo primijetiš na drugoj osobi od modnih dodataka?

Definitivno naočale i nakit. Vjerujem da je to zato što je to meni prioritet! 😎

Jesu li ti dioptrijske naočale geek ili chic detalj na osobi?

Evo jedan fun fact o meni; već godinama idem u Optiku Andu na pregled vida očekivajući da će se pojaviti neka dioptrija, s obzirom da sam godine provela prevodeći ispred kompjutera, na poslu ili gledajući u mobitel, međutim - NIŠTA. 😅 A ogroman sam ljubitelj dioptrijskih naočala! Tako da - I vote CHIC!

Imaš tetovažu na prsima u obliku oka, ima li ta tetovaža neko posebno značenje?

Tetovaža u obliku oka je zapravo izvedenica od turskog nazara; amuleta u obliku oka koji je simbol zaštite od “zlog oka” , odnosno loše sreće. U turskoj kulturi ono ima veliki značaj, te ga se stavlja poviše kućnog praga, na nakit i sl., a ja sam željela da je uvijek dio mene! 👁

Fun facts koje sigurno niste znali o njoj, Dorica nam je otkrila u videu koji donosimo u nastavku.

 

Pronađi inspiraciju!

PolicePolice
PolicePolicePolice
SPLE08N

Police

  • Police
  • Police
  • Police
180,00 €1.356,21 kn
BalenciagaBalenciaga
Balenciaga
BB0204S

Balenciaga

  • Balenciaga
560,00 €4.219,32 kn
Saint LaurentSaint Laurent
Saint Laurent
SL 521

Saint Laurent

  • Saint Laurent
375,00 €2.825,44 kn
Saint LaurentSaint Laurent
Saint Laurent
SL 534

Saint Laurent

  • Saint Laurent
375,00 €2.825,44 kn