Donacija Optike Anda dokaz da je humanost zaraznija od virusa!

Donacija Optike Anda dokaz da je humanost zaraznija od virusa!

U Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dopremljen je medicinski zamrzivač u kojem će se čuvati cjepivo za COVID-19. Novac uložen u nabavu ovog hladnjaka donirala je Optika Anda koja je svojim doprinosom vratila nadu na lica zdravstvenih djelatnika.

Službena primopredaja uređaja pod nazivom ULT zamrzivač MDF-DC500VX od proizvođača PHCbi, napravljena je 22. prosinca ispred Nastavnog zavoda u Splitu. Tim putem ravnateljica NZJZ Splitsko-dalmatinske županije prim. dr. sc. Željka Karin zahvalila se na vrijednoj donaciji u ime svih zdravstvenih djelatnika koji su sada spremni za novu fazu u borbi protiv COVID-19 pandemije.

Hladnjača je kapaciteta 560 litara što je sasvim dovoljno za naše potrebe, a čak ako bude potreba moći ćemo pomoći susjednim županijama u distribuciji i skladištenju cjepiva protiv COVID-19. Bilo je malo mogućnosti na tržištu da dobijemo našu hladnjaču, međutim zbog brze i pravovremene reakcije naše domaće firme Optika Anda, uspjeli smo odmah krenuti u nabavku i umjesto čekanja od mjesec dana, hladnjaču smo dobili za rekordnih deset dana“, poručila je ravnateljica NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, Željka Karin, zahvalivši na vrijednoj donaciji.

Cilj ove humanitarne donacije jest pomoći zdravstvenom sustavu u suzbijanju pandemije i pružanje podrške medicinskim djelatnicima koji su na prvoj liniji u borbi protiv koronavirusa. Optika Anda je od početka COVID-19 krize zauzela odgovoran stav i bila jedna od prvih optika koja je na siguran način omogućila kako provjeriti vid sukladno epidemiološkim mjerama. Osim pozivanja na odgovorno ponašanje, Optika Anda kontinuirano pokazuje svoju humanitarnost pa je tako u periodu lockdown-a donirala i kompletni iznos za nabavu respiratornog uređaja za KBC Split.

U izazovnim i neizvjesnim vremenima uzrokovanih COVID-19 krizom, najvažnije su ljudske vrijednosti koje svatko od nas može pokazati na svoj način. To su briga za druge, solidarnost i prepoznavanje potreba zajednice. Ponosni smo što Optika Anda kao firma splitskih korijena, od početka pandemije inspirira mnoge druge firme i pojedince na dobra djela i pomoć drugima. Samo pravim zajedništvom možemo pokazati virusu da nije jači i zarazniji od humanosti!“ poručio je izvršni direktor Optike Anda, Zvonimir Šimić, uručivši donaciju.