Transfer sezone: Ivan Rakitić potpisao za Optiku Anda!

Transfer sezone: Ivan Rakitić potpisao za Optiku Anda!

Hrvatski reprezentativac već dugi niz godina i jedan od najtraženijih nogometaša na tržištu, Ivan Rakitić, novo je zaštitno lice Optike Anda. Da se odlično snalazi na nogometnim terenima, to već znamo, ali moramo priznati i da mu uloga našeg ambasadora super pristaje! Nismo mogli ni zamisliti osobu koja bi se bolje od Ivana Rakitića uklopila u našu kampanju „Pogled pobjednika“. Iako je rođen i odrastao u Švicarskoj veći dio svog odraslog života je proveo u dvjema mediteranskim zemljama – Hrvatskoj i Španjolskoj, pa ne čudi da je popularni Raketa zaljubljenik u sunčane naočale, ali pomalo i u modu. U ime ove novopečene suradnje smo porazgovarali jedan na jedan s njim i saznali kako diše po pitanju nekih stvari koje i nisu nužno vezane uz nogomet.  

Španjolska je tvoj drugi dom, to je jedna mediteranska i sunčana zemlja kao i Hrvatska, jesi li i ti jedan od onih koji ne izlazi van bez sunčanih naočala na licu?

Nisam baš jedan od onih koji ne skidaju sunčane naočale s glave ni kad kiša pada, moram priznati, ali volim ih nositi. Imam u svakom trenutku po nekoliko modela naočala koje kombiniram po raspoloženju, stilu, situaciji, ali opet bih lagao kad bih rekao da ne mogu zamisliti izaći iz kuće bez njih. Dogode se i takvi dani.  

Jesu li za tebe sunčane naočale samo zaštita od sunca ili ipak pitanje stila?

Pola – pola. Vjerujem da smo mi nogometaši ipak malo otporniji na sunce nego ostali ljudi, s obzirom na to da dobar dio života provedemo na nogometnim travnjacima, bez naočala, po svim vremenskim uvjetima pa tako i suncu. Nama sunce toliko i ne smeta. Ali ne mogu reći da sunčane naočale nisu i pitanje stila. Budimo iskreni, biramo ih po svom ukusu, promislimo kakve bi nam naočale najbolje išle uz kakvu odjevnu kombinaciju... Da, i ja kad se potrudim i baš imam volje volim ih iskombinirati kao točku na i neke kombinacije.  

Što ti se čini, nose li bolje naočale Španjolci ili Hrvati?

Mislim da Hrvati odnose pobjedu u toj kategoriji. Mi smo baš nacija fanatika za sunčanim naočalama, i kad sija sunce i kad kiša pada. A i generalno se Hrvati dosta trude oko svog stila i izgleda, htjeli to priznati ili ne.  

Kakvi modeli naočala su tvoj prvi izbor?

Nemam baš neki svoj tip naočala. Što mi se svidi i što mi dobro stoji, to kupim. Što se oblika tiče – avijatorice, četvrtasti okviri, okrugli, sve prolazi... Dobar detalj na sunčanim naočalama su mi i reflektirajuća stakla u bojama.

Znamo kako je tvoja supruga Raquel žena s istančanim modnim ukusom, je li i tebe zarazila time?

Vjerojatno malo da, a da ni sam toga nisam svjestan. Nisam opterećen modom, ali opet volim dobro izgledati. Posebno ako su u pitanju neka događanja na koja idemo zajedno, tu uvijek posebnu pažnju uložim u odabir kombinacije. Ali i dalje Raquel prednjači na tom polju.

Kako se ti nosiš s tim da se i vi nogometaši često nađete na meti modnih kritičara, sve se prati, gleda što nosite, kako nosite... Opterećuješ li se uopće time?

Ne opterećujem ni najmanje. Da mi je posao dobro izgledati vjerojatno bih pazio što nosim i ulagao više volje i energije u to... Ovako svoju volju i energiju čuvam za nogometne terene i trudim se tamo biti dobar i impresionirati, a sad što će modni kritičari misliti o tome kako izgledam u svoje slobodno vrijeme...to mi je manje bitno.  

Idemo za kraj iz modnih voda malo i na nogometne terene – lani si odradio svoj 100. nastup za hrvatsku reprezentaciju, kakvi su planovi dalje?

Velika je čest biti jedan od malobrojnih koji se mogu pohvaliti sa 100 nastupa u dresu hrvatske reprezentacije. Čast i odgovornost! Plan za dalje je nastaviti istim ritmom i istom srčanošću igrati za Hrvatsku. Glavno pitanje svih nakon svjetskog nogometnog prvenstva i tog povijesnog uspjeha je bilo hoću li se i ja oprostiti od reprezentacije, međutim srce je odlučilo da ostanem. Želja za igranjem za hrvatsku reprezentaciju se pokazala ipak prejakom.  

Srebro hrvatske reprezentacije na svjetskom nogometnom prvenstvu, je li to bilo ostvarenje tvojih dječačkih snova?

To srebro je vjerujem ostvarenje snova i vrhunac za sve nas, kako za nas na terenu, tako i za cijelu Hrvatsku. Za sve one koji su pratili cijelu tu priču, bodrili nas, navijali, živjeli to s nama... Teško je to objasniti nekome sa strane, ali ovakav uspjeh za jednu tako malu zemlju je nešto nevjerojatno. Mala zemlja s velikim šansama. I ta cijela atmosfera i ljubav koja se stvorila na tom svjetskom prvenstvu, ti svi ljudi koji su s nama to proživljavali, to je ono što vrijedi najviše. To je zapravo ostvarenje snova!