Ivan Rakitić je provjerio svoju dioptriju, a Vi?

Ivan Rakitić je provjerio svoju dioptriju, a Vi?

Koliko često idete na pregled vida?

Najčešći odgovor na ovo pitanje je "Hmmmm...ne baš često" ili "Imam dobar vid, ne treba mi pregled!". Oba odgovora pokazuju da generalno ljudi najmanje pozornosti pridaju najvažnijem osjetilu kojeg posjeduju, pogotovo kada znamo da očima primamo 90% svih informacija iz okoline.

Čak i ako mislite da imate savršen vid, godišnji pregled očiju može biti jedna od najboljih stvari koje možete učiniti. Za brigu o vašim očima nije važno nosite li naočale ili ne, prema istraživanjima osoba u prosjeku provede jedan cijeli dan u tjednu gledajući u ekrane s plavim svjetlom. Poznato je da gledanje u mobitele, tablete, televiziju i slične elektroničke naprave, uzrokuje niz oftalmoloških simptoma poput naprezanja očiju, glavobolja i poteškoća u prilagođavanju očiju. Sve to može biti katalizator do većeg oštećenja vašeg vida, a rutinski pregled otkrit će postoji li oštećenje vida i kako ga na vrijeme liječiti.

Ivan Rakitić podiže svijest o zdravlju očiju

Kako bismo podigli svijest o važnosti zdravlja očiju, udružili smo se s našim ambasadorom i jednim od Vatrenih, Ivanom Rakitićem koji je itekako svjestan važnosti dobrog vida. Profesionalni nogometaši redovito prolaze razne zdravstvene preglede, a pregled vida jednako je važan zbog provjere sposobnosti praćenja više meta, procjene udaljenosti mete, korištenja perifernog vida te mnogih drugih vještina koje uključuju dobar i oštar vid. Naš Ivan Rakitić to dobro zna, jer svake godine prije početka nove sezone dolazi provjeriti dioptriju u Optici Anda te u cijelosti napraviti specijalistički pregled vida. Samo tako se može osigurati da će ga oči savršeno služiti svaki put kada bude nadomak protivničkog gola.

Što se sve utvrđuje oftalmološkim pregledom?

U Poliklinikama Servus Anda koje se nalaze u sklopu većih poslovnica Optike Anda, možete napraviti kompletan oftalmološki pregled. Ovakvim pregledom vida može se otkriti šest stanja vaših očiju:

  • Kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam

  • Strabizam ili bježanje oka je poremećaj pokretljivosti očiju pri čemu oči nemaju isti smjer gledanja

  • Nejednako funkcioniranje očiju koje može izazvati glavobolje, naprezanje očiju te druge probleme koji otežavaju čitanje kao i ostale radnje na blizinu.

  • Otežano fokusiranje očiju koje se s porastom godina pogoršava (staračka dalekovidnost)

  • Očne bolesti kao što su glaukom i dijabetička retinopatija, obično nemaju nikakvih simptoma u svojim ranim fazama, a njihovo rano otkrivanje i liječenje bolesti oka može znatno smanjiti rizik od trajnog gubitka vida

  • Ostale bolesti koje liječnici oftalmolozi mogu otkriti gledajući krvne žile oka i mrežnice poput kardiovaskularnih bolesti

Više ne morate fizički odlaziti u poslovnicu kako biste se naručili na pregled vida, sada možete iz udobnosti vašeg doma kliknuti i online putem napraviti rezervaciju za željeni pregled u vama najbližoj Optici Anda.

Optika Anda u svojim ordinacijama svakodnevno pruža širok raspon oftalmoloških usluga uz veliki izbor naočala i kontaktnih leća prilagođenih individualnim potrebama svakog klijenta. Samo redovitim kontroliranjem vida, osigurat ćete najbolji pogled na budućnost, a to je pogled zdravih očiju.