Znate li koliko vremena provodimo na zaslonima pametnih uređaja?

Znate li koliko vremena provodimo na zaslonima pametnih uređaja?

Godina iza nas natjerala nas je da većinu vremena provodimo u online svijetu, a pametni mobiteli, televizori i monitori dobili su glavnu ulogu u našim životima. Nedavno istraživanje provedeno u pandemijskoj godini dokaz je ovog trenda, a frapantna brojka od prosječno 630 sati godišnje provedenih na zaslonu mobitela potvrđuje čitavu priču.

Život u online svijetu

U prosjeku provedemo tri sata na svojim pametnim telefonima, dva sata pred monitorom računala i dva sata pred televizorom. Kavice na terasi zamijenile su društvene mreže, odlazak na koncert ležanje pred televizorom, a poslovne sastanke prebacili smo iz ureda na razne internetske aplikacije. Ako uz 630 sati konzumacije pametnih telefona uračunamo još 630 sati koje provedemo pred televizorom te još oko 800 sati pred monitorom shvatit ćemo da više od trećinu godine provedemo gledajući u razne zaslone.

 

Naše oči nisu stvorene za gledanje u ekrane

Kada gledate u ekran manje trepćete, a to uzrokuje sušenje oka i iritacije. Možda ne možete izbjeći višesatno naprezanje očiju pred ekranom, ali zato se možete pobrinuti da jednom godišnje napravite kontrolu vida i saznate je li prekomjerna konzumacija zaslona utječe na vaš vid, pogotovo kada znamo da čak 60% ljudi ima neku vrstu dioptrije. Redovna kontrola dioptrije preporučuje se jednom godišnje čak i ako nemate simptome, no ako osjećate zamor očiju, zamagljenost slike, slabiji noćni vid, teže privikavanje s tame na svjetlost ili problem sa čitanjem, vrijeme je da jednim klikom rezervirate vaš termin za besplatnu provjeru vida već danas.

 

30 minuta godišnje za očuvanje dobrog vida

U Optici Anda samo jednim klikom možete rezervirati termin za besplatnu kontrolu i očuvanje dobrog vida. Pregled ne traje duže od 30 minuta,, a mjeri se i pregledava vidna oštrina, očni tlak, testiraju se stanja poput kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma, propisuje se korištenje naočala i kontaktnih leća. Važnosti i jednostavnosti redovne kontrole vida jednom godišnje svjedoči i splitska influencerica Ivana Jeločnik, poznatija kao @iveive. Jedna kontrola godišnje omogućuje joj oko za detalje i kombiniranje predivnih outfita kojima nas svakodnevno časti.

Okviri koji podižu svaku odjevnu kombinaciju…

Osim besplatnog, brzog i jednostavnog pregleda u ponudi možete pronaći i okvire koji će od vaših dioptrijskih naočala napraviti pravi modni dodatak od kojeg se nećete odvajati. [gallery ids="54396,54395,54423"]

Inspirajte se dioptrijskim okvirima unutar galerije postavili čija je osnovna zadaća zaštita vaših očiju, ali dobro dođu i za podizanje svakog vašeg outfita. ?

Uz ove must have dioptrijske okvire čak i oni koji nemaju dioptriju, poželjet će ih nositi!

Carolina Herrera

Police

 

Furla

Saint Laurent

Vogue

Chanel

Miu Miu