ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

1.1. Prije pristupa određenim sadržajima korisnici će biti dužni navesti svoje osobne podatke. U slučaju pristanka na davanje osobnih podataka, smatrat će se da su korisnici pristali na uvjete korištenja osobnih podataka predviđene ovim Općim uvjetima, a temeljem kojih se određenim osobama Servus d.o.o. (OPTIKA ANDA) daje pravo da prikupljaju, koriste, obrađuju i prenose o-sobne podatke potrebne za pristup korisnika sadržajima istaknu-tim na web stranici.

1.2. Označavanjem odgovarajuće kućice na web stranicama smatra se da korisnik pristaje na prikupljanje, korištenje, obradu i prenošenje osobnih podataka potrebnih za korištenje web strani-ca, uključujući, ali se ne ograničavajući na:

– suglasnost da Servus d.o.o. može sukladno s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobod-nom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direkti-ve 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka), obrađivati dane osobne podatke za potrebe vlastitih evidencija i pružanja drugih usluga, potrebe stvaranja baze podataka o kupcima, obavješta-vanja o novim proizvodima i uslugama, te unapređenja usluga,

– potrebe što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga Servus d.o.o. na zadovoljstvo korisnika;

1.3. Servus d.o.o. će osobne podatke koristiti isključivo u vlastite marketinške svrhe i marketinške svrhe njegovih povezanih druš-tva sukladno s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka), te će obrađivati dane osobne podatke za potrebe vla-stitih evidencija i pružanja drugih usluga, stvaranja baze podata-ka o kupcima, obavještavanja o novim proizvodima i uslugama, te unapređenja usluga.

Navedene podatke Servus d.o.o. može davati trećima u svrhu iz-vršavanja usluge, zaštite interesa korisnika i samog Servus d.o.o., kao i sprječavanja eventualnih zlouporaba podataka, kao i davanje podataka drugim osobama potrebnim za izvršenje gore navedenih svrha.

1.4. Servus d.o.o. će koristiti i čuvati osobne podatke samo koli-ko je to potrebno za svrhe predviđene ovim Općim uvjetima. Na-kon proteka tog vremena osobni podaci će se uništiti ili izbrisati na način koji osigurava da se zadrži sigurnost osobnih podataka.

1.5. Servus d.o.o. neće razotkriti osobne podatke trećim osoba-ma, osim osobama iz njegove grupe trgovačkih društava.

1.6. Servus d.o.o. će osigurati da se osobni podaci drže na si-gurnom mjestu (koje uključuje razumne administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu kako bi se onemogućilo neovlašteno korištenje, pristup, razotkrivanje, kopiranje ili izmjena osobnih podataka), kojem može pristupiti samo ovlaštena osoba Servus d.o.o.

1.7. Servus d.o.o. će omogućiti korisnicima pristup njihovim oso-bnim podacima koje posjeduje kako bi osigurao da su osobni podaci točni, potpuni i ažurirani putem info@optika-anda.com

1.8. Ukoliko korisnici imaju bilo kakvih pitanja vezano uz korište-nje osobnih podataka, ispravak i ograničenja, mogu kontaktirati izravno Službenika za zaštitu osobnih podataka Servus d.o.o. na broj 021/343-016 ili putem info@optika-anda.com

1.9. Ukoliko korisnici zatraže brisanje njihovih osobnih podataka, Servus d.o.o. će takve podatke ukloniti.

1.10. Ako Servus d.o.o. ne postupi po zahtjevu korisnika u roku od mjesec dana od zaprimanja zahtjeva iz prethodnih stavaka, ili se u tom roku ne očituje, član može Agenciji za zaštitu osobnih podataka podnijeti prigovor

1.11. Prilikom navođenja osobnih podataka, korisnici jamče da su isti potpuni, istiniti, točni i ažurni, a o svakoj promjeni podata-ka dužni su obavijestiti Službenika za zaštitu osobnih podataka na info@optika-anda.com ili broj 021/343-016.

1.12. Servus d.o.o. se obvezuje da će u roku najkasnije 30 dana odgovoriti na upite ili pritužbe članova vezane za upotrebu, izmjene, dopune i brisanje osobnih podataka, dok prijedloge, pri-tužbe i/ili primjedbe članovi mogu slati na info@optika-anda.com ili se obratiti izravno službeniku za zaštitu osobnih podataka na broj 021/343-016.

KAKO KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.

Kolačići su male tekstualne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo. Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje. Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

U bilo kojem trenutku možete promijeniti ili povući vaš pristanak na Izjavu o kolačičima na našim internetskim stranicama. Saznajte više tko smo mi, kako nas možete kontaktirati i kako mi obrađujemo vaše osobne podatke u našoj Politici privatnosti.

POPIS KOLAČIĆA

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

  • Nužni kolačići

Nužni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom i pristup zaštićenim područjima. Web-stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića.

  • Statistički kolačići

Statistički kolačići anonimnim prikupljanjem i slanjem podataka pomažu vlasnicima stranice da shvate na koji način posjetitelji komuniciraju sa stranicom.

Google Analytics
YouTube

  • Marketinški kolačići

Marketinški kolačići koriste se za praćenje posjetitelja kroz web-stranice. Namjera je prikazivanje oglasa koji su relevantni određenom korisniku i potiču ga na sudjelovanje, što je bitno za izdavače i oglašivače trećih strana.

Facebook Pixel
Midas Pixel
Google Tag Manager