Anda Vip Card

Optika Anda_loyality program

PROVJERI BROJ BODOVA

 

 

 

PRAVILA ANDA VIP CARD

1. Izdavatelj “ANDA VIP CARD” kartice je Servus d.o.o., Split, Obala HNP 19, OIB: 69332057447. “ANDA VIP CARD” kartica je vlasništvo izdavatelja.
2. Učlanjenje u “ANDA VIP CARD” program vjernosti je besplatno.
3. Članom “ANDA VIP CARD” programa vjernosti može postati svaka punoljetna osoba s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koja prethodno ispuni pristupnicu za učlanjenje.
4. Ispunjena pristupnica predaje se na za to predviđenom mjestu u bilo kojoj prodavaonici Optike Anda. Ispunjenjem pristupnice ulazite u program lojalnosti Optike Anda i ostvaruje GRATIS 10 NAGRADNIH BODOVA
5. Kartica “ANDA VIP CARD” programa vjernosti nije sredstvo plaćanja.
6. Kartica “ANDA VIP CARD” programa vjernosti nije prenosiva
7. Kartica “ANDA VIP CARD” programa vjernosti je važeća od trenutka preuzimanja.
8. Pogodnost koju Kartica “ANDA VIP CARD” donosi vlasniku je popust u visini sakupljenih bodova. Bodovi se ostvaruju kupnjom na bilo kojem prodajnom mjestu Servus d.o.o. (OPTIKE ANDA), a popis kojih čini prilog ovom Pravilniku i njegov je sastavni dio.
9. Prilikom plaćanja gotovinom za svakih potrošenih 50,00 kuna po računu, član ostvaruje pravo na 2 boda.
10. Prilikom plaćanja karticama bankovnog tekućeg računa ili kreditnim karticama VISA, MASTER, AMEX, DINERS, AMERICAN za svakih potrošenih 50,00 kuna po računu, član ostvaruje pravo na 2 boda. Minimalna kupnja na temelju koje se mogu ostvariti nagradni bodovi je 50,01 kuna po računu.
11. Sakupljene bodove nije moguće zamijeniti za gotovinu.
12. Sakupljeni bodovi omogućuju članu ulazak u viši razred popusta prema sljedećem principu:
BROJ BODOVA NAZIV RAZREDA POPUST
0 – 99 “START” 10%
100 – 239 “SILVER” 15%
240 – 499 “SILVER PLUS” 20%
500 – “GOLD” 25%

13. Član “ANDA VIP CARD” programa vjernosti može koristiti popust iz pojedinog razreda ukoliko u trenutku naplate ima minimalan potreban broj bodova.

14. Svaki član prilikom kupnje ima pravo iskoristiti bodove ili i dalje skupljati bez iskorištavanja bodova kako bi daljnjim skupljanjem ušao u razred sa većim pogodnostima za njega. Sakupljeni bodovi iz pojedine kupnje vrijede 12 mjeseci od datuma te kupovine i nakon toga se automatski brišu ( noviji bodovi i dalje ostaju dok i oni ne prođu obračunsko razdoblje od 12. mjeseci), tj. Svaki skupljeni bod vrijedi godinu dana.
15. Ukoliko se imatelj kartice pri kupnji odluči na iskorištavanje (svih ili dijela) bodova apsolutni iznos popusta se dijeli po sljedećim pravilima:

BROJ BODOVA NAZIV RAZREDA APSOLUTNI iznos POPUSTA se dijeli sa:
0 – 99 “START” 5
100– 239 “SILVER” 10
240 – 499 “SILVER PLUS” 15
500 – “GOLD” 20

16. Ukoliko je član “ANDA VIP CARD” programa vjernosti koristio pravo na popust ili ne koristio, nove će bodove ostvariti na temelju stvarno plaćenog iznosa na računu.
17. Član “ANDA VIP CARD” programa vjernosti ne može koristiti popuste iz programa vjernosti u kombinaciji s posebnim akcijama, odnosno popusti iz programa lojalnosti SE NE ZBRAJAJU SA DRUGIM POPUSTIMA, koje provodi Servus d.o.o., već ima pravo koristiti veći popust i to na sljedeći način:
– ukoliko je popust na temelju programa vjernosti veći od popusta na temelju akcije (ili trenutnih popusta) – član ostvaruje pravo na veći popust. U svakom slučaju popust se ostvaruje na osnovnu (punu,preporučenu) cijenu. Članu se oduzima broj bodova sukladno članku 15. Novi bodovi ostvaruju se na temelju članka 9,10 i 16.
– ukoliko je popust na temelju akcije veći od popusta na temelju programa lojalnosti – članu se daje pravo da ostvaruje pravo na veći popust-iz akcije. U tom slučaju smatra se da je član koristio pogodnost popusta na temelju
programa vjernosti te mu se oduzimaju bodovi sukladno pogodnostima koje bi on ostvario putem programa vjernosti (npr. Koristi akciju od 20 % ,a po programu bi imao 15 % popusta, oduzimaju mu se bodovi samo na korištenje 15 % popusta, a daje mu se mogucnosti koristenja 20 % popusta-većeg popusta). Nove bodove član ostvaruje na temelju članka 9,10 I 16.
18. Bodove je moguće koristiti kao popust pri kupnji najranije 48 sata nakon što ih je član ostvario na bilo kojem prodajnom mjestu SERVUS d.o.o., u tom roku se Servus obvezuje da će unijeti podatke sa pristupnice u bazu podataka.
19. Servus d.o.o. se obvezuje da će u roku najkasnije 30 dana odgovoriti na upite ili pritužbe vezane za program lojalnosti. Prijedloge, pritužbe i/ili primjedbe slati na info@optika-anda.com
20. Članovi programa lojalnosti će biti obaviješteni mailom, SMS-om ili poštom o prelasku iz razreda u razred u roku od najkasnije 30 dana.
21. Članstvo u “ANDA VIP CARD” programa vjernosti može se otkazati pismenim putem na adresu navedenu u članku 1. Otkazom članstva prestaju vrijediti sve pogodnosti programa.
22. U slučaju gubitka kartice, član je o tome dužan obavijestiti izdavatelja telefonski na broj (021/370-827) ili putem e-mail adrese info@optika-anda.com. Članu će se izdati nova kartica,a cijelokupno stanje bodova, od dana obavještavanja izdavatelja, prebaciti na novu karticu.
23. Član je dužan obavijestiti izdavatelja o promjeni podataka na telefonski broj ili e-mail adresu navedenu u članku 22.
24. Servus d.o.o. će osobne podatke koristiti isključivo u vlastite marketinške svrhe.
25. Servus d.o.o. zadržava pravo promjene Pravilnika i ukidanja programa vjernosti u svakom trenutku bez prethodne najave članovima. Predajom pristupnice član pristaje na pravila iz ovog Pravilnika.