skijaške naočale

Vodič za najbolji odabir skijaških naočala ove sezone!

U planiranju opreme za skijanje osim skijaškog odijela, skija i pancerica, važno je uključiti i odabir skijaških naočala. Ovaj dio opreme, poznatiji kao goggle je od izuzetne važnosti jer izlaganje očiju hladnoći, vjetru i snijegu može biti jako opasno. 

Zaštita od UV zračenja

Skijaške naočale nisu samo korisne zbog vidljivost na skijaškoj stazi već mogu pomoći u odbijanju ultra-ljubičastih zraka kojih se treba čuvati na većim nadmorskim visinama tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnom periodu. Važno je znati da razina UV zračenja raste s nadmorskom visinom zbog čega je razina UV zračenja na skijalištima povišena i za 20-40% u odnosu na razinu uz morsku obalu. Također je važno imati na umu i refleksiju UV zraka od snijega koja iznosi čak 80% za vedrih dana.

Odabir skijaških naočala

Prilikom kupovine skijaških naočala, važno je paziti na to da naočale odgovaraju tipu kacige koju koristiš kako bi se osigurala najbolje vidljivost na bijelim padinama. Kada su u pitanju naočale s kojima planiraš skijati važno je osigurati da ne postoji prazni prostor između naočala i kacige kako bi se spriječilo zamagljenje naočala i umanjila opasnost od smanjene vidljivosti na stazi. Također je važno da  naočale dobro prianjaju uz kacigu kako bi se izbjeglo blokiranje ventilacijskog sustava te postigla optimalna regulacija temperature i vlage. Stoga savjetujemo da prilikom odlaska u kupnju naočala poneseš i svoju kacigu za skijanje za preciznu provjeru.

Za najljepše #WinterLook trenutke otkrij našu novu ponudu skijaških naočala omiljenih modnih brednova kao što su Gucci i Bottega Veneta, a neke od atraktivnih modela možeš pogledati u nastavku.

 

Za dugotrajnost skijaških naočala važno je njihovo pravilno čišćenje i održavanje uz pomoć namjenske krpice za čišćenje koju dobivaš uz kupnju naočala.

Ako se pripremaš za skijašku sezonu te imaš svu potrebno skijašku opremu, ali si u potrazi za fashion modnim dodacima koje možeš ponijeti sa sobom na skijanje, #AndaGirls ambasadorice mogu ti poslužiti kao modna inspiracija! Pogledaj što su Ivana, Daria i Antea odabrale za svoj winter look.

 

Neka zimske radosti krenu uz nove naočale za skijašku sezonu s kojima u trenu postaješ #SnježnaKraljica!

U galeriji pronađi TOP modele naočala za modne outfite s kojima ćeš se istaknuti i na bijelim padinama.

 

Pronađi inspiraciju!

VersaceVersace
Versace
0VE4393

Versace

  • Versace
345,00 €2.599,40 kn
BalenciagaBalenciaga
BalenciagaBalenciaga
BB0004S

Balenciaga

  • Balenciaga
  • Balenciaga
400,00 €3.013,80 kn
Saint LaurentSaint Laurent
Saint Laurent
SL 364 MASK ACE

Saint Laurent

  • Saint Laurent
440,00 €3.315,18 kn
Dolce & GabbanaDolce & Gabbana
Dolce & Gabbana
0DG4401

Dolce & Gabbana

  • Dolce & Gabbana
345,00 €2.599,40 kn
Alexander McQueenAlexander McQueen
Alexander McQueenAlexander McQueenAlexander McQueenAlexander McQueen
AM0313S

Alexander McQueen

  • Alexander McQueen
  • Alexander McQueen
  • Alexander McQueen
  • Alexander McQueen
405,00 €3.051,47 kn
Saint LaurentSaint Laurent
Saint Laurent
SL 537

Saint Laurent

  • Saint Laurent
450,00 €3.390,53 kn